Dostępność
Nowość
Promocja
Nie znaleziono produktów spełniających podane kryteria.
Sprawdź, jak wybrać najlepszy przysmak dla swojego psa
Przysmaki dla psów produkowane są w rozmaitych formach, smakach oraz postaciach. Znalezienie optymalnej przekąski dla pupila, która będzie mu smakować, a przy tym będzie stanowić źródło dodatkowych wartości odżywczych, może być nie lada wyzwaniem. Aby znaleźć przysmak, który będzie smakował naszemu psu, najlepiej jest wypróbować kilka rodzajów smakołyków.
Zanim jednak zamówisz różne przysmaki dla psa, przejrzyj wybrane produkty pod kątem składu. Tutaj dobrze jest trzymać się podobnych zasad, co w przypadku wyboru odpowiedniej karmy. Najlepiej gdyby jedzenie miało czysty skład, bez żadnych substancji chemicznych oraz szkodzących i niezdrowych polepszaczy. Zwróć też uwagę na to, czy smakołyk nie ma składników, które mogą wywołać u czworonoga uczulenie bądź alergię.
Skład nie jest jednak jedyną kwestią, z którą powinieneś się liczyć. Podczas wybierania przekąsek dla pupila, weź pod uwagę także wielkość oraz twardość przekąski. Wielkość ciastek lub kości dobieraj względem wielkości zwierzaka. Z kolei stopień twardości powinieneś wybierać na podstawie wieku psa. W przypadku szczeniaka lub seniora kupuj miękkie i niewielkie przysmaki, aby Twój pies nie miał problemu z ich pogryzieniem.
Zalety mięsnych przysmaków dla psów
Mięsne przysmaki dla psa to albo kawałki mięsa, albo smakołyki, których skład w większości składa się z mięsnej części. Ze względu na sporą zawartość zwierzęcego białka, stanowią świetną przekąskę, która dostarcza psu mnóstwo energii oraz wartości odżywczych.
Co więcej, przysmaki z mięsa dla psa zawierają także kwasy tłuszczowe, sole mineralne oraz witaminy, a przy tym są niskokaloryczne. Można śmiało je podawać zarówno małym, jak i dużym zwierzakom. Gryzienie i żucie tego typu smakołyków stanowi dla czworonoga doskonałą zabawę, a także czyści jego zęby. Pamiętaj, że niewielkie przysmaki dla psa z mięsa mogą też sprawdzić się podczas spacerów bądź treningów szkoleniowych.